2011
10.10

Titulky ke třetímu dílu jsou hotové. Jako obvykle, zatím prošly jen zběžnou kontrolou, takže mohou (a nejspíš i budou) obsahovat chyby. Kdo si chce počkat, dostanu se k tomu během zítřka. Tentokrát je v článku i několik zajímavostí. Titulky sedí na verzi od ASAP i IMMERSE a stahujte je zde.

 

 


 

 

 

 

VV-80 Victrola
Nelsonova nová kamarádka mluví o přístroji VV-80 Victrola. Je to klasický fonograf, který přišel na americký trh v roce 1906. Typ, který přímo zmiňuje, byl opravdu obrovský a byl výsadou vyšších vrstev. Jeho cena se tehdy pohybovala až kolem 250 dolarů. Značka Victrola fungovala až do 90. Let. Nyní už to jsou pouze kousky pro sběratele.

 

Al Jolson

Původním jménem Asa Joelson, (26. květen  1886 – 23. říjen 1950) byl velmi uznávaný americký zpěvák, bavič a kabaretní herec židovského původu, jehož umělecká kariéra trvala od roku 1911 až do jeho smrti v roce 1950. Je pokládán za jednu ze zakladatelských osobností moderní populární hudby v USA. Patřil mezi vůbec nejpopulárnější herce a zpěváky ve 20. století, jednalo se o faktického předchůdce pozdějších hvězd amerického showbusinessu., mezi které patřil I Frank Sinatra.

 


2 comments so far

Add Your Comment
  1. Wow uzasne rychlo ste pripravili titulky. Vdaka!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Dakujem za titulky, máte výborné stránky 🙂 Tento seriál si ich ale určite aj zaslúži.

    Thumb up 0 Thumb down 0